1. Is het nu TCVT of TCVT-RA?
TCVT-RA is het zusje van TCVT en voert namens de Minister van SZW de persoonsregistratie voor machinisten W4-01 tm W4-07 uit (in plaats van TCVT/DNVGL).

2. Per wanneer wordt het certificaat vervangen door een registratie?
Per 1 januari 2020 worden er geen certificaten meer uitgegeven, maar alleen persoonsregistraties W4-01 tm W4-07.

3. Wat kost de ontvangst van de DSP-pas?

De machinist ontvangt de pas bij de herregistratie (hercertificatie). De pas kan tot die tijd ad € 100,-- worden aangevraagd (tot 1-3-2020 is dit nog kosteloos).

4. Wat gaat er nu per 1 juli 2019 wijzigen?
Het TCPR-boekje wordt door TCVT-RA vervangen door de DSP-pas.

5. Hoe schrijf ik de uren bij op de pas?

Vanaf 1 juni 2019 kunnen werkgevers / ZZP-ers een autorisatiecode aanvragen bij TCVT-RA. Met deze code kunnen zij inloggen in het systeem en de uren bijschrijven. Let op: een ZZP-er moet de pas dus enerzijds activeren als machinist en anderzijds inloggen als "werkgever" met de autorisatiecode.

7. Bij wie kan ik de erkende bijscholing volgen?
Per 1 juli 2019 kan alleen een erkende trainer (zie Nieuws) de bijscholig bijschrijven en niet meer bij een erkend bijscholingsinstituut. De erkende trainer schrijft de bijscholing ook bij op de pas (of in het TCVT-boekje).

8. Wat moet ik doen als de DSP-pas is vermist ?

Bij vermissing van de DSP-pas, bijv. door verlies of diefstal, moet u contact opnemen met TCVT RA via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. De kosten voor het aanmaken van een nieuwe pas bedragen € 100,-- incl. btw.

9. Waarom staat W4-08, hijsbegeleider, niet op de DSP-pas ?

Een machinist W4-01 t/m W4-07 is automatsch in het bezit van de bevoegdheden van een hijsbegeleder W4-08. Hoewel dit niet expliciet op de DSP-pas staat, is dit wel het geval.